Siirry suoraan sisältöön
Nettiblogi » Taitoblogi » Suomen luetuimmat blogit

Suomen luetuimmat blogit

Tietokone sylissä ja kahvikuppi.

Luetuimmat blogit kiinnostavat monia, jotka harkitsevat oman blogin perustamista. Suosituimmat blogit ovat usein ammatikseen bloggaavien blogeja, joten ne tarjoavat erityisen laadukasta ja kiinnostavaa sisältöä. Niitä seuraamalla voikin saada runsaasti ideoita omaa blogiaan varten, mutta lisäksi myös uusia blogeja huvikseen luettavaksi. Suomessa on valtava määrä blogeja ja niistä monet ovat erityisen tunnettuja. Voit lukea seuraavaksi muutamasta Suomen tunnetuimmasta blogista.

Tämän hetken luetuimmat blogit

Suosituimmat blogit Suomessa tällä hetkellä ovat usein lifestyle-blogeja. Sellainen on monen TOP-listan mukaan tämän hetken suosituin blogi Big Mamas Home. Blogi keskittyy lifestyleen, ihmissuhteisiin, plusmuotiin ja uusperheeseen liittyviin asioihin. Blogia pitää helsinkiläistynyt Jenni, joka on kahden pienen lapsen äiti, opiskelija, tyttöystävä ja sisällöntuottaja. Blogi on muuttunut vuosien aikana nuoren äidin päiväkirjasta enemmän muoti- ja lifestyle-blogiksi.

Suosituimpiin blogeihin kuuluu myös Sara Parikan samanniminen blogi. Sara Parikka on varmasti monelle tutuin Salatut elämät -näyttelijänä Pepin roolista. Blogissa kuvataan Saran mukaan muun muassa tavallista arkea naisena, kolmen pienen tytön äitinä, vaimona, tyttärenä, siskona ja ystävänä. Lisäksi blogista löytyy Positiivisia viboja, sisustusta, muotia, ruokaa ja näyttelijäntyötä. Kyseessä on siis hyvin monipuolinen lifestyle-blogi.

Muut suosituimmat blogit Suomessa

Luetuimmat blogit Suomessa ovat tällä hetkellä ainakin joidenkin TOP-listojen mukaan Big Mamas Home ja Sara Parikka, mutta Suomessa on monia muitakin erittäin tunnettuja blogeja. Puutalobaby kertoo puutaloasumisesta ja elämästä lapsen kanssa ja Xenia’s Day taas on 26-vuotiaan opiskelijan ja yrittäjän blogi, joka on omistettu kaikelle positiiviselle, joka auttaa jaksamaan arjen kiireiden keskellä. Suosituimpien lifestyle-blogien joukosta löytyy siis blogeja monista elämäntilanteista.

Luetuimmat blogit -listoilta löytyy myös Juliaihminen-blogi, jonka kirjoittaja kertoo kirjoittavansa tärkeistä ja kivoista jutuista. Niihin kuuluu esimerkiksi vanhemmuus, tasa-arvo, omituiset kohtaamiset, kulttuurimeininki ja elämän perussekoilu. Sen sijaan suosituimpiin kosmetiikkablogeihin Suomessa kuuluu muun muassa NUDE, joka on esimerkiksi palkittu vuoden kauneusblogiksi historiansa aikana.

Suosittuja blogeja riittää laidasta laitaan

Etenkin lifestyle- ja kosmetiikka- sekä kauneusblogit ovat usein Suomen suosituimpien blogien listoilla. Suomessa riittää kuitenkin melko suosittuja blogeja monista muistakin aiheista. Joskus omasta aiheestaan löytyvää suosikkiblogia voi kuitenkin joutua etsimään melko kauan valtavan blogimäärän joukosta. Blogiharrastuksesta todenteolla kiinnostuneiden kannattaakin ottaa käyttöönsä sitä varten tietokone puhelimen sijaan, sillä tällöin selaaminen on usein mukavampaa. Esimerkiksi Lapstore auttaa löytämään vaihtoehtoja jokaiselle.

Suositut blogit ovat usein naisten ylläpitämiä blogeja, mutta niiden joukkoon mahtuu myös miesten blogeja. Esimerkiksi Isyyspakkaus on suositun Lily.fi-blogialustan suosittelema blogi. Lilyn kautta toimivat monet muutkin Suomen suosituimmat blogit. Kannattaa muistaa, että tällaisten suosituimpien blogien joukkoon pääseminen on hyvin vaikeaa. Myös se kuinka bloggaaja voi päästä huipputuloihin, voi vaihdella tilanteen mukaan ja vaatia erittäin paljon työtä.

Luetuimmat blogit tarjoavat säännöllistä sisältöä

Suomen luetuimmat blogit tarjoavat säännöllistä sisältöä ja ovat myös voineet toimia jo vuosia. Luetuimpien blogien listalle pääseminen ei siis välttämättä käy kovinkaan nopeasti. Niin suositut blogialustat kuin muutkin sivustot voivat toimia näiden blogien alustoina. Suosittuja blogialustoja ovat esimerkiksi Lily.fi, Blogger ja WordPress.com. Luettavien blogien lisäksi esimerkiksi YouTubesta ja TikTokista löytyy runsaasti videoblogeja.

Eri blogialustat ja sivustot tai palvelut tarjoavat usein TOP-listoja, joita lukemalla pääsee selaamaan kunkin palvelun suosituimpia blogeja. Blogeja on kuitenkin valtava määrä ja uusia perustetaan päivittäin, joten näiden listojen blogit voivat vaihdella joiltakin osin usein. Suurimmat suosikit kuitenkin yleensä säilyttävät paikkansa vuodesta toiseen.

Luetuimmat blogit tarjoavat usein laadukasta ja omaperäistä sisältöä, jonka vuoksi ne ovatkin erottuneet joukosta ja nousseet suosikeiksi. On kuitenkin myös muistettava, että Suomen suosituimmatkaan blogit eivät sovi kaikkien makuun. Jokaisella on oma blogimakunsa, jonka vuoksi on loistava asia, että mitä erilaisimpia blogeja on tarjolla jokaiselle lukijalle ja lähes jokaisesta aiheesta.