Siirry suoraan sisältöön
Nettiblogi » Taitoblogi » Ilmaisen blogin perustaminen

Ilmaisen blogin perustaminen

Ilmaisen blogin perustaminen

Yhä edelleen bloggaaminen on suosittua ja monet bloggarit saavat itselleen jopa tuhansia lukijoita. Eikä ole edes mahdottomuus, että sillä tienaa jotakin. Niille, joilla on lukijoita useita tuhansia, bloggaamisesta saattaa tulla jopa elinkeino, tapa tienata tai jopa rikastua. Ilmaisen blogin perustaminen on helppoa, mutta se ei välttämättä ole, miten siitä saa niin hyvän, että sen kanssa menestyy. Niitä on olemassa toinen toistaan parempia, mutta rahanarvoisia ei kuitenkaan nouse esiin kuin muutamia.

Ilmaisen blogin perustamisen haasteita

Blogin perustamisessa on aina omat haasteensa. On osattava valita sopiva alusta, mutta sen lisäksi myös aihe. Jos taustalla on tarkoituksena jossakin vaiheessa tienata, on oltava tarkkana siitä, mistä aikoo kirjoittaa. Ihan mikä tahansa aihe ei käy ja siinäkin pitää olla huolellinen, miten asioita tuo esille. 

Monet blogit ovat todella rikkaita sisällöllisesti, joten niissä on paljon asiaa lukijalle. Jos tavoitteena on vain hankkia rahaa, saattaa se muodostua ongelmaksi jo etukäteen. Kaikkein tärkein seikka on se, että blogi tavoittaa yleisönsä ja saa mahdollisimman paljon lukijoita. Nettiblogi antaa paljon vihjeitä blogin perustamisesta ja alustoista, mutta ideoita hyvään aiheeseen on vaikea antaa.

Tekstiin on osattava kirjoittaa aiheesta, minkä on valinnut ja lisätä siihen houkuttelevia kuvia. Tekstin ja kuvien määrä on hyvä pitää jonkinlaisessa balanssissa, koska pelkät kuvakirjatkaan eivät lukijoita välttämättä kiinnosta kovin pitkään. Aihe voi olla mitä tahansa, kunhan tiedät siitä mahdollisimman paljon ja silloin pystyt kirjoittamaan siitä ‘intohimolla’. Välttämättä blogi ei heti tavoita lukijoita, mutta se tapahtuu ajan kanssa, joten tässäkin pitää olla malttia ja jaksamista odottaa tuloksia.

Joskus voi tuntua, että online casino antaa paljon helpommin voittoja kuin bloggaaminen. Uniikki aihe on aina hyvä vaihtoehto, sellainen, josta ei vielä paljon kirjoiteta ja vielä niin, että aihe ei ole saanut kovin paljon yhteistyökumppaneita. Kun aloittaa, on hyvä ottaa huomioon myös se seikka, että välttämättä ei ole se kovatuloisin bloggaaja milloinkaan. Mutta tärkeintä on lähteä tavoitetta kohden.

Mitä muuta ilmaisen blogin perustaminen vaatii?

Hyvin pieni ja mitätön asia on se, miksi ylipäätään haluat kirjoittaa blogia, mikä on motiivisi ja jaksatko kirjoittaa valitusta aiheesta vuoden, kaksi tai vielä kauemmin. Sekä vielä sekin, että pystytkö kirjoittamaan aiheesta monipuolisesti ja monelta kantilta. Kaikki, mikä tuo mielekkyyttä kirjoittamiseen, tuo myös lukijoita. Jos koko ajan kirjoittaa samasta asiasta, ei se jaksa kiinnostaa. Ilmaisen blogin perustaminen on helppoa, mutta aiheen pyörittäminen monelta kantilta haastavaa.

Blogin nimen pitää olla aihetta kuvaava. Oikein valittuna se houkuttaa lukijoita ja nimestä jo näkee, mitä siellä käsitellään. Lyhyt ja naseva nimi on paras. Jos onnistut valitsemaan ‘täydellisen nimen’, on myös sisällön oltava tyyliin sopivaa. Tylsyyteen ei kannata sortua, vaikka et olisikaan maailman paras kirjoittaja. Ja usko tai älä, mutta kirjoittamisen taito kehittyy, mitä enemmän kirjoitat.

Yksi mietittävä on myös se, kirjoitatko blogia omalla nimellä vai käytätkö taiteilijanimeä. Aikojen kuluessa eteenpäin siitä saattaa sinulle muodostua myös oma brändi. Mutta on myös muistettava, että moni blogi on alkanut lähestulkoon vitsistä ja nyt niillä kirjoittajaa tienaa melkoisesti. Myös blogin ulkoasulla on vaikutusta siihen, kuinka houkuttava blogista tulee.

Ja ennen kuin aloitat

Muista aina, että blogin ensimmäiset tekstit vaikuttavat huomattavasti kiinnostavuuteen. Joten ei ole sama, miten ne kirjoitat. Sisältö ja rakenne on mietittävä tarkkaan eikä ole huono idea sekään, jos hahmottelet sen ennen kirjoittamista. Ole myös kriittinen itsellesi ja muista aina lukea teksti ennen julkaisemista useampaan kertaan. Kömpelö teksti karkottaa lukijat, mutta pieni huumori hyvin viljeltynä on taidokasta!